Vuosi 2012

  • Vuosi 2012… mitäs sitä onkaan tehty…

Vuoteen 2012 mahtu paljon tapahtumia, kiirusta on pitäny niin, että sivukki on jääny aika huanolle päivitykselle. Mutta kivahan se on täs nyt muistella eres enimpiä…
Pentujaki oli pitkin kesää… Suvilla, Nellalla ja Millalla.

Eli vuoden aikana eniten varmasti on kisattu meirän Komian-Leidin kans. Alkutalvesta tuli Leidille Tutka-ajojen voitto. Seuraavaksi haettiin Rovaniemen vuosikokouksesta Millan saavuttama KEAJ Ykköspalkinto. Sitte seuraavana päivänä oliki päänäyttely, johona menestys tuliki yllättäen Maijan saavuttamana, KP, ROP-pentu ja BIS1 pentu, eli tosi hianosti. Sitte keskityttihi aika lailla näyttelyyhin ympäri Suomen, yleensä mukana Leidi ja Lyyli, välillä myös Iita, Maija, Tilta ja Liinuki. Ja kävihän ne Tuuliatar, Liina, Leksa, Luto ja Lissuki kesän aikana hakemas arvostelunsa.

Hianoja tapahtumia oli näyttelyys paljo. BIS1:ksi ryhmänäyttelyissä nousi historiallisesti venakko Iita Kauhavalla. Jota tuomari kehu todella kovasti. Aika harvinaista BIS voitto tälle rodulle. Best In Shown nappasi myös Komia-Leidi Kaustisilta, Pietarsaari/Larsmosta ja  Laihian erikoisnäyttelystä. BIS 2 se oli Leivonmäellä, Evijärvellä ja BIS3 Teerijärvellä. Isommissa näyttelyissäki sitte kesän mittaan tuli onnistumisia, KR Tuuri, Leidi RYP1, KV Pori ja KV Tervakoski RYP2, KV Kokkola ja KR Helsinki RYP3 eli ihan huippujuttuja, ja saihan se Leidi kutsun myös Champion of Champion näyttelygaalaanki, se kyllä todennäköisesti jää väliin. Siinä sivussa Tyylilyyli napsi myös PN sijoituksia, mutta vara-sertejä meille ainoastaan jäi tassuihin. Tilta sensijaan kävi pari sertiä hakemas ja sitte ei taas paris näyttelys enää sillä pokka pitäny ja tulokset jäi vähä huanommiksi. Maijaki oli välillä mukana ja pääasias EH tai pelkkä ERI sille napsahti. Leksa kävi kohentelemas arvostelunsa ERIin, ja Tuuliatar, Luto ja Lissu haki mettämiähen sertit eli H:t. Laihian erikoisnäyttelystä saavutuksena oli myös kasvattajaluokka KP, ROP KASV, BIS KASV. Joukkueella, Leidi, Lyyli, Liina ja Maija.

No, sitte syksyn mittaan kokeiski taas käytiin, aluekarsinnoista ei jatkoon päästy, huanoa tuuria. Piirinkisois oltiin vaan sitte Millan kans, mutta ei enää onnistanu. Sitte pääosaan nousiki Leidin viimmeesen paljaanmaan ykkösen yrittäminen. Lähellä se oli monta kertaa, mutta sitte EPA:n kokees onnistu, kiitos loistavan opastuomarin ja Leidistä tuli kaksoisvalio. Ainoastaan 4 koiraa 29:stä ajo ykkösen, keli kyllä oli aika haastava.

Sitte Millalla Marko kävi Kettu PM kokees ja siälä hyvän alun jäläkeen tuli viaras koira ajoon ja pilas Millan maharollisuudet jatkopaikasta. Ja Leidillä on sitte jatkettu kisailua, mitään huippuonnistumisia ei loppuvuodesta tullu, mutta olosuhteisiin nähden ihan hyviä saavutuksia. Voittajanäyttelyistä saavutuksena oli ainoastaan Iitan HEW12 titteli.

Mutta kokonaisuutena ihan hyvä vuosi ja REPOPUPUN ensimmäinen käyttövalio ja samalla kaksoisvalio tuli tosiasiaksi.

Surullisina asioina on tullu kasvattien, Näpsän ja Nätin kuolemat ja Komian-Lekan junan alle jääminen, josta ilmeisesti poika kuitenki toipuu kuntoon. Onneksi.

Ja mukavana asiana, ainaki tällä hetkellä on varsin lupaavalle vaikuttava keväällä syntyny Suvin ja Peipposen Pirtun pentue. Saa nähärä miten pikkuajurit siitä sitte kehittyy. Ja minkälaasia ajuria tuloo myöhemmin syntyneistä Nellan ja Millan pennuusta…sen aika näyttää.

Mutta siinä varmasti olis vuoden 2012 tapahtumat aika lailla…

 

  • Loppukausi päätty huikeasti…ja Suvi on astutettu

Elikkäs loppukausi meni ihan kivasti. Se Liinun tulos pitkäs kokees yhdellä ajolla oli muuten AJOK3 53,79.

Milla kävi vähä Markon kans kettukokeis 6. ja 7. tammikuuta tuloksena ykköset 85,00 ja 94,50 pistettä.

Iitan kans oltiin pitkäs jäniskokees, tuurit ei ollu ihan kohorallaan. Ensi aamulla tuomari oli nukkunu pommiin. Sitte ensimmäisen ajettavan vei kanahaukka. Toinenkin pupu löyty ensimmäiselle erälle. Mutta sitte toisen erän ajettava jäi löytymättä ja koe piti keskeyttää pimeyden takia. Tuloksena AJOK0 33,13. Toivotaan ens kerralle vähemmän huonoa tuuria ja enempi hyvää tsäkää.

Perävaunuajoihin oli alkuperin aikomus mennä Leidillä, mutta se tuli kiimaan. Niinpä oltiin kokeis sitte sen mutsilla, Suvilla. Muttei ihan putkeen menny sekään. Suvi ei kunnolla haistanu puuterilumes pupua, 7min. peräs, eikä meinannu haistaa, haukkumisesta nyt puhumattakaan. Sitte Marko katto viisaammaks luopua, kun ei ajoa olis tullu montaa minuuttia kumminkaan.

Sitte Millalla Marko kävi taas kettukokeis Isoskyrös, oli ollu kuulemma ykkösen arvoinen suoritus, mutta toisen tuomarin mielestä ei ollu ja niinpä oli tiputtanu pisteitä niin paljo, ettei riittäny ykköselle. Tuloksena KEAJ2 71,16. Kaikkia sitä kans on.

Mööpeliajoihin mentiin sitte Leidillä, olis vaan sekin saanu haukkua kokoajan jäljellä ollessaan. Mutta meni kans höntti haukkumatta, kun joutu niin keskittyä etenemiseen paksus hanges. Tuloksena kuitenki AJOK3 52,71.

Leidin veli Komia-Lekakin avas koeuransa ajaen hianosti 82,96 pisteen ykkösen. Hianoa! :)

Sitte parina viimmesenä päivänä mentiin Leidillä Tutka-ajoihin Laihialle. Tavoitteena oli, että sais eres yhden ykkösen viälä lumelta. Mutta Leidipä tekikin ihan loistavat suoritukset ajaen molempina päivinä tasaasen varmasti 90,50 pisteen tulokset. Täytyy myöntää, että iloisesti yllätyttiin. Tuloksena oli kuitenkin yhteispisteillä kokonaiskisan voitto ja GPS tutka lähti Leidin matkaan. Ja tavoitteetkin ylitty reilusti. Se olis nyt sitte yhtä sulan ykköstä vaille kaksoisvalio. :)  Eikä oo viälä iällä pilattu.

Onhan täs toki ollu harmiaki, tuata Keikkiksen Kesäpoikaa on pitäny vetää mukana joka paikas, ku poialla on jalaka paketis ollu kuukauden verran. Oli katkaassu kyynär- ja värttinäluunsa yks kaunis päivä häkis. Leikatahan se sitte piti. Huamenna olis taas kontrollikäynti eres. Saa nähärä, miten on parantunu.

Ja onhan täs nyt viimepäivinä Suviakin koitettu käyrä astuttamas, saa nähärä sitte, että tulooko pentuja. Isäksi kuitenki valikoitu KVA Peipposen Pirtu, Laihialta.

Mutta siinäpä varmaan taas kaikki oleellinen tällä kertaa.