Ketkä Marko & Riina?

Koirat, luonto ja metsästys liittyvät meidän elämään monella tapaa.

Aluksi harrastus oli molemmille enemmänkin metsästyspainotteista. Nykyään kuitenkin voi ihan sormilla laskea ne kerrat, jolloin asetta on kannettu mukana oikein ”ampumismielessä”. Ainoastaan nuorille koirille aina jokunen rusakko ammutaan. Kettuja nyt tietenkin vähennetään tarvittaessa. Tällä hetkellä ajattaminen ja kokeissa käynti on se juttu, jota on kiva harrastaa. Kesäkaudella viihdytään myös näyttelyissä.

 

MARKO

Marko on jänismetsällä kulkenut ihan pikkupojasta asti: serkkujensa, paappansa  ja muiden Kauhavan vanhojen ajokoiramiesten mukana. Metsästyskortin Marko tentti 1995.

Jo `90 luvun alusta innokkaasti kokeissa mukana kulkenut Marko suoritti myös AJOK-palkintotuomarikortin 1995. Kulkien innokkaasti tuomarina useita vuosia. Jossain vaiheessa 2000 -lukua tuli muutaman vuoden tauko, mutta taas oman koekoiran myötä kokeissa käynti sai uuden alun helmikuussa 2007. Sen jälkeen taskuun on tarttunut myös KEAJ- ja DRAJ-palkintotuomarikortit. Ja huima määrä koe- ja tuomarikäyntejä. Koetoimitsijakortin AJOK-puolelle Marko sai 2008.  Jonka jälkeen on toiminut innokkaasti kokeiden järjestelytehtävissä ja sihteerinä. Ajokokeen ylituomarin pätevyyden Marko suoritti 2013.

Marko on istunut Etelä-Pohjanmaan Ajokoirakerhon johtokunnassa vuodesta 2008-, jossa varapuheenjohtajana vuodesta 2011 ja puheenjohtajan tehtävät Marko sai hoidettavakseen 2014. Järviseudun Kennelkerhon hallituksessa vuodesta 2009-. Etelä-Pohjanmaan Kennelpiirin hallitukseen Marko valittiin maaliskuussa 2013. Marko on ollut myös Kortesjärven Metsästysseuran kenneljaostossa vuodesta 2008-,  jossa jaoston puheenjohtajana 2009 alkaen ja valittiin myös 2013 Kortesjärven Metsästysseuran johtokunnan jäseneksi.  Marko kuuluu myös Järviseudun Kennelkerhon palkintotoimikuntaan. Ja yhtenä tuoreimpana luottamustehtävänään Marko valittiin Venäjänajokoirayhdistyksen hallitukseen 2013, sekä VAK:n koe-ja näyttelytoimikuntaan.

 

RIINA

Riina tentti metsästyskortin v. 2000, jonka jälkeen kulki metsällä innokkaasti. Markon kanssa yhteisten koirien myötä harrastus muuttui ” vihreämmäksi”. AJOK-palkintotuomarikortin Riina suoritti 2007. Tuomarikäyntejä on kertynyt muutamia vuodessa, koekäyntejä runsaasti. Riina sai koetoimitsijakortin AJOK-puolelle 2008. Jonka jälkeen on toiminut kokeiden sihteerinä ja järjestelytehtävissä. Riina on käynyt myös KEAJ-palkintotuomarikurssin syksyllä 2010, ja KEAJ kortin sai 2013.

Riina on toiminut myös Kortesjärven Ylikylän MS:n johtokunnassa ja sihteerinä vuodesta 2006- sekä kenneljaostossa vuodesta 2009-. Hoitaen samalla myös Etelä-Pohjanmaan Ajokoirakerhon nettisivuja. Riina kuului Härmän Kennelkerhon johtokuntaan 2010-14 sekä  edelleen Järviseudun Kennelkerhon julkaisutoimikuntaan.

 

 

Molemmat ovat kasvattajan peruskurssin suorittaneet 2006 ja kasvattajasitoumuksen allekirjoittaneet samoihin aikoihin. Sekä uuden vaadittavan kasvattajasitoumuksen 9/2010.

 

Molemmat ovat jäseninä: Suomen Kennelliitossa, Suomen Ajokoirajärjestössä, Etelä-Pohjanmaan Ajokoirakerhossa, Härmän Kennelkerhossa, Järviseudun Kennelkerhossa, Kauhavan Alakylän Metsästysseurassa, Kortesjärven Ylikylän Metsästysseurassa (Marko vuosijäsen), Kortesjärven Metsästysseurassa (Riina vuosijäsen) ja Marko vielä Etelä-Pohjanmaan Dreeverikerhossa sekä Venäjänajokoirayhdistyksessä.